Het waren de twee grote vragen van popfestival Noorderslag in Groningen: Wie wint de Popprijs? En krijgt rapper Boef een bierdouche? De eerste vraag is beantwoord: Kensington won. De tweede vraag ook: geen bierdouche, de zaal werd drooggelegd.

De rapper, die in opspraak raakte omdat hij drie behulpzame vrouwen kechs (hoeren) had genoemd, opende zijn optreden met een nieuw nummer. Eerst klonken fragmenten van de niet malse commentaren uit de media van de afgelopen weken, daarna volgden excuses van de 24-jarige artiest. Een fragment van de tekst: “Wij rappers zeggen bitches en zo, maar wij vinden vrouwen echt niet minder of zo.”

(bron: NOS)
 
Boef maakt excuses op Noorderslag

En als het nummer is afgelopen: “Wat ik gedaan heb is fout, maar ik zal nooit jullie ideale schoonzoon zijn.” Het lijkt het publiek al niet meer uit te maken. Klonk er bij het begin van het nummer nog een heel aarzelend applaus, aan het eind van het nummer is het een volwaardig gejuich geworden.

Boef, echte naam Sofiane Boussaadia, raakte in opspraak toen hij drie vrouwen die hem op Nieuwjaarsochtend een lift gaven kechs noemde op Snapchat. Verschillende festivals zegden zijn show af, hij raakte optredens in het buitenland kwijt, radio-dj’s wilden zijn muziek niet meer draaien en duizenden mensen sprongen erbovenop op social media.

Van tevoren was het spannend hoe Boef ontvangen zou worden, krijgt hij een bierdouche of niet? Op sociale media werd daartoe opgeroepen. Uren voor het optreden grappen bezoekers daar nog over. Zo zegt een man tegen een beveiliger: “Mag ik deze drie biertjes meenemen? Ze zijn voor Boef.” De beveiliger lachend: “Ja, hoor loop, maar door.” Maar kort voor het optreden wordt de zaal drooggelegd. Geen bierdouche voor Boef dus.

Bron: NOS

(https://nos.nl/artikel/2212965-het-voelt-alsof-de-mensen-rapper-boef-hebben-vergeven.html)