Martijn Garritsen, beter bekend onder zijn artiestennaam Martin Garrix, zorgt voor een bijzondere vaderlandse primeur die hem ook nog eens een mooie financiële meevaller oplevert.

Garritsen is namelijk de eerste Nederlandse artiest ooit die het voor elkaar krijgt met 1 nummer 1 miljard streams op Spotify te behalen. Een waanzinnig knappe prestatie uiteraard. Maar helaas voor hem slaat de kop van dit artikel dus niet op zijn vermogen. Al is Garritsen nog jong genoeg om te dromen van dat financiële miljardairschap.

In ieder geval is hij al jaren een graag geziene gast op onze Selfmade Miljonairslijst. Vorig jaar mei schatten we zijn vermogen nog op een zeer prettige en knappe €45 miljoen. Niet slecht, zeker niet voor iemand die nog maar 24 is. Lees ook De BN’ers in Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs

Goed, terug naar zijn miljardensong. ‘In The Name of Love’ is het nummer waarmee Garritsen die mijlpaal bereikt. Hij bracht de track in 2016 uit en liet de vocalen verzorgen door de Amerikaans-Albanese zangeres Bebe Rexha. Een miljard euro heeft het duo niet verdiend aan de samenwerking, maar toch is deze echt wel lucratief te noemen.

Als we ervan uitgaan dat het luisteren van het liedje op Spotify de artiest €0,0013 oplevert dan betekent dat dat ‘In The Name of Love’ dus goed is voor €1,3 miljoen. Garritsen zal die opbrengst overigens hebben moeten delen met Rexha.

Niet onaardig. Nu maar even allemaal na het lezen van dit stukje het liedje streamen op Spotify, dan worden Garritsen en zijn muzikale vriendin nog een stukje blijer.

bron: Quote (2021) – https://www.quotenet.nl/entertainment/muziek/a35150276/martin-garrix-eerste-nederlandse-muziekmiljardair/